Selecteer een pagina

Blog

Oefening: Hoe ziet succes er voor jou uit?

Wat betekent succes voor jou? Wanneer voel jij je succesvol? En dan heb ik het niet over het beeld van succes waarmee je bent opgegroeid, hoe de maatschappij succes ziet of wat je ouders verstaan onder succes. Hoe ziet succes er voor jou uit?

Jouw versie van succes draait om jou! Wat moet jij  doen om voldoening te halen uit je werk en je leven? Wat heb je nodig om gepassioneerd te zijn in wat je doet, je gelukkig te voelen en een voor jou betekenisvol leven te leiden?

rode jurk lach park blond natuur

Succes is voor iedereen anders

Succes kan eruitzien als 40+ uur per week werken en promotie maken of als parttime werken zodat je veel tijd hebt voor je hobby’s.

Of betekent succes voor jou dat je eerder met pensioen kunt, dat je de fitste versie van jezelf bent, dat je zo duurzaam mogelijk leeft of dat je de helft van het jaar op reis bent?

Hoe ziet succes er voor jou uit?

Ik ben benieuwd hoe succes er voor jou uitziet. Met deze oefening wil ik je helpen om een duidelijker beeld te krijgen van jouw versie van succes. Want als je weet wat succes voor jou betekent kun je stappen zetten om er dichterbij te komen.

Stel jezelf deze vragen

Is jouw werk of leven ‘wel ok’ en gun je jezelf veel meer dan dat? Of ben je doodmoe van de rat race waarin we met z’n allen zitten en wil je ontdekken wat er voor jou echt toe doet?

Misschien heb je net als ik de neiging om maar steeds dóór te gaan. En dat terwijl het zo ontzettend waardevol is om af en toe stil te staan bij hoe het met je gaat, waar je blij mee bent en wat je anders zou willen.

Je gedachten op papier te zetten is een hele praktische manier om overzicht te krijgen van wat er in je hoofd omgaat. Ben je niet zo van het lukraak schrijven en heb je behoefte aan wat richting? Dan is deze oefening voor jou!

Pak een pen en papier, zet een relaxed muziekje op, vraag je huisgenoten om je een uurtje met rust te laten en ga aan de slag!

Deze vragen helpen je om te ontdekken waar je blij van wordt en je prioriteiten te bepalen: 

  • Hoe ziet mijn ideale dag eruit?
  • Waar zou ik echt trots op zijn als ik dat komend jaar bereik?
  • Wat zou ervoor zorgen dat ik meer voldoening haal uit mijn werk?
  • Waar wil ik mijn vrije tijd graag aan besteden?
  • Hoe voélt succes voor mij? Voel ik me ontspannen, stuiter ik van de energie?

Bedenk actiestappen richting jouw versie van succes

Ben je lekker aan het schrijven? Dan kun je door met de volgende stap: bedenk acties die jou gaan helpen om stappen te zetten richting de antwoorden die je hebt gegeven.

Wil je minder uren werken? Een opleiding volgen? Schrijf je je in bij de KvK? Maak je tijd voor die hobby waar je zo blij van wordt? Of stop je juist met die kookclub die je steeds stress oplevert? Wil je vaker naar buiten/ vroeg naar bed/ mediteren?

Wat ga jij anders doen om je succesvoller te voelen?

Misschien ben je voor je gevoel mijlenver van jouw versie van succes verwijderd en lijkt het onmogelijk om stappen te zetten in de juiste richting. Als coach kan ik je hiermee helpen, bijvoorbeeld met mijn loopbaantraject of in een losse coachcall.

Meer lezen over (werk)plezier

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie, tips en mijn nieuwste podcastafleveringen in je mailbox!