Loopbaantraject

Ga je voor een grootse carrière of wil je juist uit die ratrace om meer ruimte te maken voor je privéleven? Ongeacht welke rol werk speelt in je leven, jij verdient een baan die je voldoening, plezier en energie geeft! In dit traject leer je je persoonlijkheid, talenten en dromen beter kennen en zet je stappen naar werk waarin je het beste tot je recht komt. 

Herken jij je hierin?

Deze baan is het niet, maar wat dan wel?

Ik weet dat deze baan het niet is voor mij, maar heb ook geen idee wat er dan wel bij me past. Wil ik ander werk doen? Wil ik gaan ondernemen? Ik wil begeleiding om hiermee aan de slag te gaan.

Ik wil meer werkplezier

Ik wil concrete stappen zetten naar meer plezier en groei in mijn werk en weet niet waar ik moet beginnen.

Werk heeft minder prioriteit in deze fase van mijn leven

Mijn gezin of familie verdient meer van mijn tijd, ik wil een betere werk/privé balans bereiken.

Wat kan ik eigenlijk?

Ik wil ontdekken wat mijn sterke punten zijn en wat ik belangrijk vind in werk zodat ik een loopbaanpad kan uitstippelen dat daarbij past.

Hoe krijg ik weer voldoende van mijn huidige baan?

Ik geloof dat ik meer uit deze baan kan halen waardoor ik weer voldoening van mijn werk krijg en bovendien mijn ambities kan waarmaken. Hoe pak ik dit aan en hoe bespreek ik het met mijn werkgever?

Ik hoef geen grootse carrière, ik wil gewoon leuk werk

Het lijkt wel alsof iedereen om me heen druk is met carrière maken, of starten met ondernemen. Ik voel die druk ook, maar eigenlijk wil ik gewoon leuk werk.

Ik wil hulp bij solliciteren

Alleen al de gedachte aan solliciteren maakt me zenuwachtig: waar moet ik op letten bij het maken van een cv of het schrijven van een motivatie?

Waarom kom ik niet in actie?

Nadenken over een carrièrestap of -switch maakt me onzeker: Ben ik wel goed genoeg? Wat zal mijn omgeving ervan vinden? Hoe pak ik dit aan? Waarom lukt het me niet om in actie te komen?

Voor wie is dit loopbaantraject?

Geloof je dat werk méér mag zijn dan een noodzakelijk kwaad om je leven te bekostigen? Of word je juist moe van de ratrace waarin je bent beland en weet je niet goed hoe je eruit kunt stappen?

Jij bepaalt welke rol werk speelt in je leven. Wat ik je wél gun is dat je voldoening van je werk krijgt, ongeacht of je baan voor jou een hoofd- of bijrol speelt. Want er is een verschil tussen je werk niet zo belangrijk vinden en zo min mogelijk aandacht aan werk besteden omdat het je zoveel energie kost.

Ben jij klaar voor jouw wending? Plan een vrijblijvend intakegesprek in! 

Wat ik je gun

Mijn eerste baan was geen keuze vanuit enthousiasme: ik zocht werk en hiervoor kwam ik toevallig in aanmerking. De jaren erna ging ik zonder er veel bij na te denken door op hetzelfde pad. Kreeg ik er energie van? Niet echt. Wilde ik liever ander werk doen? Geen idee!

Een loopbaancoach had me destijds veel onrust, stress en misschien zelfs mijn burn-out kunnen besparen.

Inmiddels mag ik mijn coachvaardigheden, recruitmentervaring en optimistische karakter combineren in mijn werk als loopbaancoach. Ik gun jou de voldoening in je werk die ik nu ervaar, daarom heb ik dit loopbaantraject ontwikkeld!

Jouw Wending Wendy van Wijngaarden loopbaancoach werkplezier
REVIEWS

Hier sta je over 12 weken

Je hebt jouw persoonlijke Loopbaanmanifest, de meetlat waarlangs je elke carrièrekeuze kunt leggen om te helpen besluiten of het bij je past.

Je weet waar je energie van krijgt in je huidige baan en kunt dit gemakkelijker opzoeken.

Je hebt handvatten om te solliciteren met meer zelfvertrouwen.

Je hebt de eerste stappen gezet richting jouw wending in je carrière, of dat nu bij je huidige werkgever is of ergens anders.

Je hebt een cv en LinkedIn-profiel waarin jouw talenten en ambities optimaal tot hun recht komen.

Je hebt een lijst met banen waar je blij van wordt en waarin je je talenten en vaardigheden volop kunt inzetten.

Je begrijpt je gedachten en gevoel beter en hebt de tools om vanuit regie en vertrouwen te handelen.

Dat onrustige gevoel is weg doordat je hebt gekozen voor deze baan of voor een volgende stap. Je weet waar je naartoe wilt in je carrière.

Je voelt je positiever en zelfverzekerder.

Je kent je talenten en waarden waardoor je meer carrièremogelijkheden gaat zien.

rode jurk park bank gympen

Jij bepaalt!

Werkplezier is voor iedereen anders en kan te maken hebben met werkzaamheden, doorgroeimogelijkheden, zingeving, collega’s, waardering en veel meer. Wat werkplezier ook voor jou betekent, het moet er wél zijn. Leuk werk geeft energie, groei en heeft een belangrijke rol in je mentale gezondheid. 

Bewust stilstaan bij je loopbaan vraagt zelfreflectie, een positieve mindset en lef. Wil je onderzoeken of deze baan nog bij je past, zoek je richting voor je volgende carrièrestap of vind je je werk ronduit verschrikkelijk? 

Dan helpt dit loopbaantraject je met de eerste stappen. Waar je aan het einde van het traject staat bepaal je zelf: Misschien heb je een nieuwe baan, of heb je een ontwikkelplan gemaakt met je manager. Wie weet ben je nog aan het solliciteren, of heb je besloten voor nu in je huidige functie te blijven. Of misschien ga je wel starten met ondernemen?

Zo werkt het loopbaantraject

Fase 1:
Loopbaanoriëntatie
3 sessies

Wat maakt dat je ‘s morgens uit je bed springt om aan het werk te gaan? Welke talenten en vaardigheden heb je en welke wil je verder ontwikkelen? Waarvan krijg je energie en wat kost je juist energie? Aan welke randvoorwaarden moet werk voor jou voldoen?

In een aantal gesprekken en met verschillende oefeningen maken we helder wat werk voor jou leuk maakt. Daarnaast maak je ook een DISC persoonlijkheidstest waarvan je een uitgebreid rapport krijgt. 

De uitkomst van deze fase is jouw persoonlijke loopbaanmanifest: Jouw kompas voor de carrièrekeuzes die voor je liggen.

Fase 1 van het loopbaantraject kan de volgende uitkomsten hebben:

=

Je blijft bij je huidige werkgever in je huidige functie (met wat aanpassingen).

=

Je blijft bij je huidige werkgever en ambieert een andere functie.

=

Je wilt vergelijkbaar werk doen bij een andere werkgever.

=

Je wilt ander werk doen bij een andere werkgever of je wilt gaan ondernemen.

Fase 2:
Actiestappen
2 sessies

Nu is het tijd voor actie!

Misschien wil je bekijken hoe je je talenten beter kunt inzetten in je huidige baan of wil je met je manager praten over je ambities.

Het kan ook zijn dat je een plan wilt maken om intern een andere functie te krijgen of bij je partner draagvlak wilt creëren voor een carrièreswitch. Of dat je een supersterk cv en een goede basismotivatie wilt maken zodat je kunt beginnen met solliciteren.

Afhankelijk van de uitkomst van jouw traject bepalen we de invulling van de resterende sessies.

Vind je het té spannend om in actie te komen, voel je je erg onzeker of hoor je steeds zo’n stemmetje in je achterhoofd dat wil dat je blijft waar je bent? Ook hiermee gaan we aan de slag met behulp van bijvoorbeeld coachingsoefeningen.

Fase 3:
Terugkijken en vooruitblikken

1 sessie

Als je een maand of 2 hebt gewerkt aan je actiestappen spreken we elkaar weer: Hoe is het nu met je? Heb je inmiddels die interne switch gemaakt, ben je nog aan het solliciteren?

Heb je nog ergens last van bij het zetten van deze stappen, waardoor je blijft hangen in het onderzoeken in plaats van daadwerkelijk in actie te komen? Is er iets veranderd in je privé- of werksituatie waardoor je plan niet meer goed past?

Wat kan je helpen om door te blijven gaan richting meer werkplezier?

“Wat jouw wending ook wordt, dit loopbaantraject is de eerste stap naar meer plezier in je werk!”

Zo werkt het loopbaantraject

Pakketten en prijzen

Ben je iemand die van nature in kansen en mogelijkheden denkt en die gemakkelijk in actie komt?  Wil je vooral je talenten, vaardigheden en ambities scherp krijgen om  je huidige of toekomstige functie daar beter op aan te laten sluiten? Daar kan de Loopbaanoriëntatie je heel goed bij helpen. 

Wil je ook hulp bij het bepalen van je vervolgstappen en heb je behoefte aan die stok achter de deur die ervoor gaat zorgen dat je nu écht in actie komt? Dan is het Loopbaantraject de beste keuze voor je.

Plan een vrijblijvende intake, dan bespreken we samen welk pakket het beste bij je past!

 

jouw wending loopbaancoach Utrecht Wendy van Wijngaarden

*De prijzen zijn inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor bedrijven.

*Heeft jouw werk een ontwikkelbudget, vitaliteitsbudget, opleidingsbudget, employabilityvergoeding, coachingsbudget of een vergelijkbaar budget? Goede kans dat je je loopbaantraject daarvan kunt betalen. Ik denk graag met je mee over hoe je dit kunt aankaarten bij je leidinggevende!

Dit haal je uit het traject

Je hebt de eerste stappen gezet naar meer plezier in je werk en hebt de handvatten om je wending tot een succes te maken.

Je leert jezelf veel beter kennen. Je weet waar je energie van krijgt in werk, waar je goed in bent en in wat voor werk je het beste uit jezelf kunt halen.

Je wordt je bewust van je gedrag en gedachten. Wat weerhoudt je ervan om vooruit te komen en hoe kun je daar anders mee omgaan?

Je gaat denken in mogelijkheden en leert met een positieve mindset kijken naar je carrière.

Je hebt een cv en LinkedIn-profiel waarin jouw talenten optimaal tot hun recht komen en je hebt de handvatten om nu en in de toekomst met meer vertrouwen te solliciteren.

Je hebt jouw stip op de horizon gezet, weet welke baan je (uiteindelijk) wilt bemachtigen of je ondernemersvuur is aangewakkerd. Je weet welke keuzes je dichter bij jouw doel brengen.

 

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie, updates, tips en mijn nieuwste podcastafleveringen in je mailbox!