Selecteer een pagina

F.A.Q.

Veelgestelde vragen over de online sollicitatiecursus (6 t/m 12 mei 2021)

Van je cv tot je LinkedIn-profiel en van het voorbereiden van je sollicitatiegesprek tot jouw definitie van werkplezier: deze sollicitatiecursus op Instagram is alles wat je nodig hebt om in no time een geweldige baan te scoren!

Misschien heb je vragen of twijfels over de cursus. Dan is dit artikel met gestelde vragen voor jou.

Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Mail je vraag dan naar wendy@jouwwending.nl zodat ik hem alsnog kan beantwoorden.

Hopelijk tot snel tijdens de sollicitatiecursus!

 

Online sollicitatiecursus Instagram Jouw Wending Solliciteren Coach

Hoeveel tijd kost deze cursus me per dag?

De cursus vindt plaats op de doordeweekse dagen van 6 t/m 12 mei. In totaal zijn er dus 5 cursusdagen.

Reken op zo’n 15 minuten per cursusdag voor het bekijken van de stories op Instagram. Daarnaast krijg je opdrachten, oefeningen en IG-TV’s om mee aan de slag te gaan. Hieraan besteed je zo’n 30 minuten per dag.

Je houdt na afloop van de cursus nog een aantal weken toegang tot het lesmateriaal, dus je kunt de opdrachten ook prima later nog doen.

Dit is de eerste cursus die ik volg op Instagram. Hoe werkt het?

Instagram-cursussen zijn heel eenvoudig en laagdrempelig, je gaat het superleuk vinden!

Wanneer je je kaartje hebt gekocht voor deze sollicitatiecursus geef ik je toegang tot het besloten Instagram-account dat ik voor de cursus heb gemaakt. In het Instagramaccount van de cursus vind je alle mede-cursisten die in deze ronde meedoen.

Het is een besloten plek die alleen jij kunt zien en bezoeken (dus jouw volgers niet). Hierin vind je ‘lesmateriaal’ in de vorm van foto-tegels, stories, IG-TV’s en ook de interactie met mij en je mede-cursisten.

Stories verdwijnen normaal gesproken na 24 uur. Daarom sla ik ze per dag op in een highlight op het account. Die highlights kun je een maand lang zo vaak als je wilt bekijken.

Start zodra je toegang hebt tot het besloten account met het bekijken van het hoogtepunt-bolletje ‘Start hier’, daarin leg ik je uit waar je wat precies vindt.

Kan ik deze sollicitatiecursus cadeau geven aan een vriend(in)?

Natuurlijk! Lief dat je dat wilt doen. Mail me op wendy@jouwwending.nl zodat we kunnen afstemmen hoe we dat administratief regelen.

Ik ben niet zo actief op social media, is deze cursus dan wel iets voor mij?

Dat kan het zeker wel zijn! Je bepaalt zelf hoe zichtbaar en actief je bent in het besloten account. Sommigen vinden het leuk om ervaringen te delen, antwoord te geven op de vragen en de interactie te zoeken.

Sommigen voelen zich prettiger als ‘toehoorder’ en zijn liever niet zo zichtbaar. Alles is goed, voel je vooral nergens toe verplicht! Het enige dat ik van je vraag, is of je een foto van jezelf wilt instellen als profielfoto op je eigen Instagram-account, zodat we van elkaar weten tegen wie we het hebben.

In eerdere cursussen die ik gaf op Instagram merkte ik dat deelnemers het vaak fijn vinden om omgeven te zijn door gelijkgestemden en de sfeer is overwegend informeel, positief en warm. Je voelt je snel thuis!

Ik mag de cursus van mijn werkgever doen, zij vragen om een BTW-factuur. Is dat mogelijk?

Absoluut. Mail me op wendy@jouwwending.nl zodat ik een factuur kan maken voor je werkgever. Na betaling krijg je toegang tot het besloten Instagram-account waarop de cursus plaatsvindt. Bij betaling op factuur is de prijs van de cursus trouwens exclusief BTW.

Ik heb half mei vakantie. Is het een probleem als ik niet live kan meedoen aan de cursus?

Wat mij betreft niet! De lessen komen online van 6 tot en met 12 mei, daarna blijft alle content nog een maand bewaard in het besloten account. Je kunt dus tot en met 11 juni zo vaak als je wilt naar de stories, posts en video’s kijken.

Het komt me nu niet uit om deze cursus te volgen. Geef je hem hierna nog een keer?

Dat weet ik oprecht nog niet, het ligt eraan hoe goed het me bevalt om op deze manier mijn kennis en ervaring te delen. Je kunt de cursus tot 12 juni zo vaak terugkijken als je wilt, daar kun je wel tijd voor vrijmaken toch? ?

Mijn werkgever mag niet weten dat ik ga solliciteren. Is mijn privacy beschermd in deze cursus?

De sollicitatiecursus vindt plaats in een besloten account op Instagram. Alleen mensen die een kaartje hebben gekocht, krijgen toegang tot dit besloten account.

Je collega of leidinggevende kan dus niet zien dat jij meedoet aan deze cursus, tenzij diegene ook aan het solliciteren is en daarom zelf een kaartje gekocht heeft. ?

Dit is ook de reden dat ik deze cursus niet gratis aanbied. Los van het feit dat ik mezelf tekort doe als ik zoveel van mijn kennis gratis weggeef, zorgt de investering er ook voor dat alleen serieuze mensen meedoen.

Zo houden we de groep integer en betrokken.

Ik heb de cursus gekocht, maar ik heb nog geen toegang gekregen tot het besloten Instagram-account. Wat nu?

Check eerst je DM-box op Instagram of je daar een berichtje van me hebt. Niets ontvangen? Stuur dan een mail met je gegevens en je Instagram-gebruikersnaam naar wendy@jouwwending.nl, dan zorg ik dat je alsnog toegang krijgt.

De cursus is al gestart. Kan ik nog instromen als ik nu een kaartje koop?

Zo lang het aankoopformulier nog op de website staat kun je nog aanhaken bij de cursus. Je krijgt dan toegang tot het besloten Instagram-account, inclusief alle tips en informatie van de voorgaande cursusdagen.

Kan ik het cursusmateriaal downloaden?

Nee, dat is niet mogelijk bij een Instagram-cursus. Je kunt wel screenshots maken van stories die je écht niet wilt vergeten en je kunt alle opdrachten en oefeningen teruglezen in het werkboek.

Mijn vraag staat er niet bij…

No worries, mail je vraag naar wendy@jouwwending.nl en dan beantwoord ik ‘m persoonlijk!

Je hebt me overtuigd, I’m in!!

Superleuk om je erbij te hebben, koop nu hier je kaartje voor de Insta-sollicitatiecursus!